5 podcasts för sportnörden och för dig som vill ha tips in i sportbranschen!

Text: Fanny Isgren
Foto: Stock

Ta på dig löparskorna, lägg dig ner i soffan eller varför inte njut av sällskap under bilturen. Här är 5 podcasts för dig som älskar sport, vill grotta ner dig ännu mer i sportens värld och drömmer om en framtid i sportbranschen. Tre av de är nämligen podcasts för dig som vill ha tips och råd för en framtid i branschen. Plugga in hörlurarna och njut, varsågod!

Tutto Balutto

Om du redan är ett fotbollsfan, så är det här podden för dig. Sveriges största fotbollspodcast Tutto Balutto leds av Gusten Dahlin & Thomas Wilbacher. Här har du över 500 avsnitt att lyssna på och ta igen. 

Radiosporten Dokumentär

Radiosporten Dokumentär tar upp spelet och dramatiken bakom kulisserna och redaktör är Alexander Lundholm som är årets sportjournalist 2018. I den här podcasten får vi uppleva sportögonblicken som vi aldrig vill glömma, historierna bakom storyn och spelet bakom kulisserna. Njut av de häftiga, och mindre häftiga minnena och ta del av sport historien. Podcasten hittar du hos sveriges radio.

The Work in Sports Podcast – Insider Advice for Sports Career‪s‬

I podcasten “The Work in Sports podcasts” möter vi Brian Clapp, som har över 25 år inom sportbranschen, som i varje avsnitt ger sina bästa karriärs tips för dig som vill arbeta i sportbranschen. Redan i första avsnittet pratar han om de saker han själv visste när han började sin karriär i branschen. Och temat fortsätter där han delar sin kunskap med oss, så du är redo att sätta ditt fotspår i sportbranschen.

Living Sport Podcas‪t‬

Det här är podcasten för dig som behöver hjälp att hitta en karriär i sportbranschen. I Living Sport Podcasts bjuds det på utbildning med underhållning för att ge en inblick i branschen. De bjuder också in branschfolket från sportvärlden och gör intervjuer där vi får ta del av deras resa i sportvärlden. Så på med hörlurarna och lyssna på alla de råd om hur du får en fördel in i sportbranschen bland alla arbetssökande!

The Sports Career Podcast

“The Sports Career Podcast” leds av Ed Bower som driver Education2sport som är ett företag inom vägledning för sportbranschen. I sin podcast bjuder Ed in gäster från de olika sektorer av sportbranschen. Här får man ta del av många tips från sportbransch experter. Allt från vägledning, tips, råd och mycket mer! Det här kanske är början på din drömkarriär!