Vi har samlat sportbranschens elit

– Nedan presenterar vi ett urval av de lärare vi använder oss av i våra kurser.

I varje modul undervisas du av en lärare.

IMG_9297-blackwhite

Camilla Bernving

Referenser: Hockey Allsvenskan

Läs mer

Camilla Bernving har alltid sett fotbollen som en stor del av livet. Hon har utövat sporten sedan 6 års ålder och intresset uppkom under både uppväxten och vuxenlivet då hon började på ett fotbollscollege i USA 2013. Därefter fortsatte hon senare sin utbildning i Helsingborg där hon sedan 1,5 år tillbaka är utbildad sportmarknadsförare. Under utbildningen praktiserade hon på HockeyAllsvenskan vilket ledde till hennes första jobb inom sportbranschen.

 

Hon jobbar än idag på HockeyAllsvenskan men idag som eventkoordinator där hennes huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla arenaupplevelsen och att skapa aktiviteter som lockar fler besökare till matcherna.

Skärmavbild 2019-03-22 kl. 10.46.38

Samuel Wijk

Referenser: Football for All Göteborg, IBK Mission, IBF Älvstaden

Läs mer

Samuel Wijk arbetar idag som projektledare för Football For All Global som syftar till att möta sociala- och andra behov hos ensamkommande flyktingungdomar, och andra tonåringar i utsatta miljöer i riskzonen för utanförskap och marginalisering. Arbetet har som mål att deltagarna ska utveckla sin fulla potential sportsligt, akademiskt, socialt och existentiellt. 

 

Inom idrott har Samuel vana av att arbeta nationellt, han har starka meriter som både ledare och utövare på elitnivå under flera års tid. Han har exempelvis varit ordförande för innebandyklubben IBK Mission samt spelat flera säsonger i näst högsta innebandyligan i Sverige som spelare i IBF Älvstaden och IBK Mission.

Hakan-Sandberg-blackwhite

Håkan Sandberg

Referenser: MAQS, IF Elfsborg

Läs mer
Håkan Sandberg är Senior rådgivare med erfarenheter från ett helt liv inom sport och fotbollen bakom sig, 25 år närmare bestämt. Han har själv varit en aktiv professionell fotbollsspelare i lag som Örebro SK, IFK Göteborg, AEK Aten FC, Olympiakos Pireus och GIF Sundsvall.
Hans största merit är UEFA-cupguldet med IFK Göteborg år 1982, och han har spelat 13 A-landskamper för Sverige. Håkan har dessutom varit huvudtränare/coach för IF Elfsborg. Dessutom är Håkan licensierad agent och rådgivare på MAQS Advokatbyrå, och har 17 års erfarenhet inom yrket.
2018

Alexander Bernhard

Referenser: Svenska Fotbollsförbundet, World Football Academy, Enskede IK, Falcao FC

Läs mer

Alexander Bernhard har jobbat inom mötes, events- och underhållningsbranscherna stora delar av sin karriär, och har således samlat på sig massvis av teoretisk och praktisk erfarenhet. Han har bland annat arbetat som coach och spelare, samtidigt som han föreläser vid diverse tränarutbildningar. Därtill har han även engagerat sig genom styrelseuppdrag samt genomgått utbildningar vid Svenska Fotbollsförbundet, World Football Academy och Tactical Periodization.

 

Alexander drivs speciellt av att skapa en professionalism och affärsmannaskap inom sportvärlden generellt men inom fotbollen i synnerhet.
Skærmbillede-2018-04-03-kl.-11.06.38-blackwhite-e1536317066650

Martin Palm

Referenser: Wesport, IMG, Stockholm Open, Gothia Cup, Falsterbo Horse Show, Swedish Open

Läs mer

Martin Palm jobbar dagligen med stora idrottstjärnor som Alexander “The Mauler” Gustafsson (en av Sveriges främsta inom MMA), Dick Axelsson (en av Sveriges kändaste hockeyspelare) och flera tennisspelare som är topp 60 i världen. 

 

Martin arbetar med Grand Slam-event och har tidigare jobbat på IMG både i London och Stockholm. Förutom att representera atleter, så jobbar han också med andra stora event som Stockholm Open, Gothia Cup, Match Cup, Falsterbo Horse Show, Swedish Open och flera andra. 

Axel-blackwhite

Axel Lönnqvist

Referenser: Stockholm Halvmarathon, RedBull, Nike, IMG

Läs mer

Axel Lönnqvist har över 10 års erfarenhet inom sportbranschen, då han jobbat med varumärkens val av kommersiella uttryck och aktiveringar i många år. Efter en avslutad karriär som elitlöpare, blev sponsring och event av brands som RedBull, Nike och IMG några av de varumärken han arbetade med.

Idag jobbar Axel på Marathongruppen, där han är försäljningschef. Marathongruppen anordnar stora löparevent som Tjejmilen, Vårruset, Bellmanstafetten, Stockholm Halvmarathon och Tjurruset

Underviser, ISM SE, 2018

Christian Gentile

Referenser: Djurgårdens IF Fotboll, AC Milan Junior Camp

Läs mer

Christian Gentile har sedan 17 års ålder arbetat inom och/eller studerat idrott med fokus på fotboll. Han har arbetat med allt från ideell målvaktstränare, sportansvarig för ungdomslag, sportchef i Shanghai till hans nuvarande uppdrag som akademichef i Djurgården. Emellan dessa uppdrag har Christian studerat idrott i tre omgångar: först i Canberra, Australien under ett år, sedan på Bosöns Folkhögskola och senast idrottsvetenskap på Malmö Högskola med fokus på sports management.

Det som genomsyrar alla Christians uppdrag är möjligheten att leda och motivera medarbetare och strategiskt föra verksamheter framåt på kort och/eller lång sikt.

undervisor 2018

Stefan Lundin

Referenser: Svenska Fotbollsförbundet, Tränarföreningen, Svensk Elitfotboll

Läs mer

Stefan Lundin är en före detta professionell fotbollsspelare och tränare, som sedan 2007 arbetar som Riksinstruktör för Svenska Fotbollsförbundet. Stefan har själv spelat för klubbar som Brynäs IF, AIK, Örebro SK och Gefle IF. Vid bara 27 års ålder och som yngsta tränaren i Allsvenskans historia fick han dessutom förtroendet att träna Gefle IF.

 

Hans tränarkarriär har sedan dess bestått av följande: Tränare för Gefle IF (1982-83), Halmstad BK (1984-86), Maritimo Portugal (1986/87), Moss Norge (1988), BK Häcken (1989-91) Gefle IF (1992-96), IFK Göteborg (1999-2002), Örebro SK (2003-04) samt för BK Häcken (2005-06).

Skärmavbild 2019-03-22 kl. 10.46.26

Bjarne Lundh

Referenser: Career Hockey Support, HPA International Agency

Läs mer

Bjarne Lundh startade sin karriär som ishockeyagent HPA International Agency 2001. Idag äger och driver han Career Hockey Support, ett agentbolag som representerar hockeyspelare och arbetar med spelarutveckling på individnivå. Från att själv ha spelat ishockey sen barnsben, till att ha arbetat med det i vuxen ålder, har han goda kunskaper om sporten och branschen. Han har representerat några av de stora spelarna som idag går att finna i NHL och SHL.

Bjarne är en målfokuserad resurs inom ishockeybranschen, som tror på utveckling och tydlighet i sitt ledarskap. I bagaget har han även en tre år lång ekonomiutbildning.

urban stamming

Urban Stamming

Referenser: MediaSport Group, Short Cut Media

Läs mer

Urban Stamming har lång erfarenhet av skidsport och marknadsföring. Idag är han ägare och direktör för sin egenstartade sportagentur MediaSport Group, en agentur som främst fokuserar på skidåkning och respresenterar elitatleterna i friskiing. Skidsporten har alltid varit en del av Urbans liv, i bagaget har han bland annat en skidlärarexamen.

I sitt tidigare arbetsliv har Urban lång erfarenhet av reklamvärlden. Han har varit CEO på Short Cut Media och arbetat på ett produktionsbolag för TV. Han har även gedigen kunskap i  undervisning, då han både har undervisat på olika seminarium och utbildningar.

IMG_6587

Christer Olsson

Referenser: Esport Consulting, Handbolls-EM 2020, Handbolls-EM 2016, Handbolls-VM 2011

Läs mer

Christer Olsson kan skriva upp stora sportevenemang på sin meritlista. Han har nämligen suttit i ledningen för de allra största arrangemangen, däribland handsbolls-VM 2011, handbolls-EM 2016 och inför handbolls-EM 2020. Genom åren har han fått stor kunskap i hur man säljer in event i sportbranschen.

Utöver styrelserollen för EM i Handboll 2020 arbetar Christer idag som Marketing Manager på Esport Consulting. En roll som innebär att lyfta fram en relativ ny sport i branschen – e-sporten. Christer är utbildad i ekonomi, marknadsföring och kommunikation på IHM Business School och Probana Business School.

Linnea-Leijonklo-blackwhite

Linnea Leijonklo

Referenser: Örebro Hockey, HockeyAllsvenskan

Läs mer

Linnea Leijonklo har alltid haft ett idrottsintresse där framförallt en passion för ishockey varit extra stor. Efter 4,5 års studier inom Sport Management samt en massa ideellt arbete fick hon sitt första sportjobb som eventkoordinator och kampanjsäljare på Örebro Hockey.

Idag är Linnea kommersiell chef på HockeyAllsvenskan. Där har hon arbetat i 5 år, tidigare under rollen som kommunikations- och partneransvarig.  Där arbetar hon bland annat med många starka idrottsvarumärken, så som AIK, Modo, Södertälje och Björklöven. Hon är dessutom länken mellan 14 klubbar och deras ligapartners.

tobiasf

Tobias Frejfors

Referenser: Svenska fotbollförbundet/UEFA Dam-EM 2013, Skid-VM i Falun 2015, Hammarby fotboll, Hammarby Bandy, UEFA, Svenska Handbollslandslaget AB och Handbolls EM 2020.

Läs mer
Tobias Frejfors är projektledare för Svenska Handbollslandslaget AB där han ansvarar för landskampsevenemangen för det svenska herr-och damlandslaget i handboll. Genom tidigare uppdrag har Tobias samlat på sig bred erfarenhet inom några av de största internationella idrottsevenemang som arrangerats i Sverige på senare år, med fokus på Event Management, sponsorförsäljning, publikrekrytering, kommunikation och marknadsföring.
Marco Salvatore

Marco Salvatore

Referenser: Nordika sport services

Läs mer

Marco Salvatore, är sedan år 2005 en Fifa-licensierad spelaragent. Han har tagit magisterexamen i sportjuridik i Perguia, Italien och är registrerad samt certifierad mellanhand i det Svenska Fotbollförbundet.

Med över 15 års erfarenhet som representant, för både manliga och kvinnliga atleter samt klubbar, har han förhandlat fram kontrakt och dirigerat dem till olika ligor och länder.

Kontakt

Vi erbjuder kurser i Stockholm, Göteborg, Roskilde och Aarhus

Tlf. 08 525 028 77