fbpx

Vi har samlat sportbranschens elit

IMG_9297-blackwhite

Camilla Bernving

Referenser: HockeyAllsvenskan

Camilla Bernving kommer från Stockholm, och har alltid sett fotbollen som en stor del av livet. Hon har utövat sporten sedan 6-års ålder, och intresset hängde i under uppväxten och vuxenlivet då hon började på ett fotbollscollege i USA år 2013. Hon fortsatte senare sin utbildning i Helsingborg, där hon sedan 1,5 år tillbaka är utbildad Sportmarknadsförare. Under utbildningen praktiserade hon på HockeyAllsvenskan, vilket ledde till hennes första jobb inom sportbranschen.

Idag jobbar Camilla som eventkoordinator på HockeyAllsvenskan, där hennes huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla arenaupplevelse och att skapa aktiviteter som lockar fler besökare till matcherna som spelas.

IMG_1306-blackwhite

Anders Walther

Referenser: IF Kville, Uppsala IF Friidrott, Bromma IF

Anders Walther började arbeta med idrott på heltid år 2011, då han innan dess varit ideell tränare med inriktning på spjutkastning. Anders arbetade som landslagsledare i sex år, och sedan fick han chansen att börja som sportchef i Upsala IF Friidrott. Anders bodde vid den tiden i Stockholm, och när ett erbjudande kom om att bli sportchef i Bromma IF tog han den och jobbade där i två år.

Idag är Anders sportchef i IF Kville i Göteborg, där han känner att han har “hittat hem”. Sportchefsrollen är kombinerad med en elittränartjänst där han tränar några av landets främsta spjutkastare. Anders är utbildad vid IHM Business School där han gått en utbildning vid namn “Idrottens Chefsutbildning”, och har har dessutom gått alla kurser inom friidrottens tränarutbildning. Utöver detta utbildar han idag många andra nya tränare inom friidrott och andra sporter, och han är även kapitelförfattare i den senaste versionen av friidrottens 10-14 år utbildningsbok!

Skärmavbild 2019-03-22 kl. 10.46.38

Samuel Wijk

Referenser: Football for All Göteborg, IBK Mission, IBF Älvstaden

Samuel Wijk arbetar idag som projektledare för Football For All Global som syftar till att möta sociala- och andra behov hos ensamkommande flyktingungdomar, och andra tonåringar i utsatta miljöer i riskzonen för utanförskap och marginalisering. Arbetet har som mål att deltagarna ska utveckla sin fulla potential sportsligt, akademiskt, socialt och existentiellt. 

Inom idrott har Samuel vana av att arbeta nationellt, han har starka meriter som både ledare och utövare på elitnivå under flera års tid. Han har exempelvis varit ordförande för innebandyklubben IBK Mission samt spelat flera säsonger i näst högsta innebandyligan i Sverige som spelare i IBF Älvstaden och IBK Mission.

Hakan-Sandberg-blackwhite

Håkan Sandberg

Referenser: MAQS, IF Elfsborg

Håkan Sandberg är Senior rådgivare med erfarenheter från ett helt liv inom sport och fotbollen bakom sig, 25 år närmare bestämt. Han har själv varit aktiv professionell fotbollsspelare i lag som Örebro SK, IFK Göteborg, AEK Aten FC, Olympiakos Pireus och GIF Sundsvall.

Hans största merit är UEFA-cupguldet med IFK Göteborg år 1982, och han har spelat 13 A-landskamper för Sverige. Håkan har dessutom varit huvudtränare/coach för IF Elfsborg. Dessutom är Håkan licensierad agent och rådgivare på MAQS Advokatbyrå, och har 17 års erfarenhet inom yrket.

2018

Alexander Bernhard

Referenser: Svenska Fotbollsförbundet, World Football Academy, Enskede IK, Falcao FC

Alexander har jobbat inom mötes, events & underhållningsbranscherna stora delar av sin karriär, och har således samlat på sig massvis av teoretisk och praktisk erfarenhet. Kommunikation, beslutprocesser och utförande är nycklar till både ett lyckat genomförande och ett positivt resultat. Överlägset viktigaste verktyget för att lyckas inom såväl affärer, projekt och organisation är begreppet timing. Att erbjuda rätt sak, till rätt värde, i rätt tid och för rätt målgrupp är vitalt och borde således också vara grunden till alla företags visionära, strategiska och taktiska planer.
Specifikt inom sportbranschen har Alexander arbetat som spelare, coach samt föreläser och undervisar vid diverse tränarutbildningar. Därtill har han engagerat sig genom styrelseuppdrag, och han har även genomgått utbildningar vid Svenska Fotbollsförbundet, World Football Academy och Tactical Periodization för att nämna några. I sin roll som coach inom fotboll och Futsal har han fokuserat på ”Football Intelligence and Timing” för att såväl individer som kollektiv skall utveckla goda beteenden och aktioner som leder till positiv utveckling och goda resultat. Dessutom drivs Alexander av att skapa en professionalism och affärsmannaskap inom sportvärlden generellt och inom fotbollen i synnerhet.
Skærmbillede-2018-04-03-kl.-11.06.38-blackwhite-e1536317066650

Martin Palm

Referenser: Wesport, IMG, Stockholm Open, Gothia Cup, Falsterbo Horse Show, Swedish Open

Martin Palm jobbar dagligen med stora idrottstjärnor som Alexander “The Mauler” Gustafsson (en av Sveriges främsta inom MMA), Dick Axelsson (en av Sveriges kändaste hockeyspelare) och flera tennisspelare som är topp 60 i världen. 

Martin arbetar med Grand Slam-event och har tidigare jobbat på IMG både i London och Stockholm. Förutom att representera atleter, så jobbar han också med andra stora event som Stockholm Open, Gothia Cup, Match Cup, Falsterbo Horse Show, Swedish Open och flera andra. Martin har alltså en lång erfarenhet inom Sport Management.

Axel-blackwhite

Axel Lönnqvist

Referenser: Stockholm Halvmarathon, RedBull, Nike, IMG

Axel Lönnqvist har över 10 års erfarenhet inom sportbranschen, då han jobbat med varumärkens val av kommersiella uttryck och aktiveringar i många år. Efter en avslutad karriär som elitlöpare, blev sponsring och event av brands som RedBull, Nike och IMG några av de varumärken han arbetade med. 

Idag jobbar Axel på Marathongruppen, där han är försäljningschef. Marathongruppen anordnar stora löparevent som Tjejmilen, Vårruset, Bellmanstafetten, Stockholm Halvmarathon och Tjurruset.

Underviser, ISM SE, 2018

Christian Gentile

Referenser: Djurgårdens IF Fotboll, AC Milan Junior Camp

Christian Gentile, 35 år, har sedan 17 års ålder arbetat inom och/eller studerat idrott med fokus på fotboll. Från ideellt arbetande målvaktstränare, till sportsligt ansvarig för ungdomslag i Djurgården, Sportchefsjobb i Shanghai till nuvarande uppdraget som Akademichef i Djurgården. Emellan uppdragen har Christian studerat idrott i tre omgångar: först i Canberra, Australien under ett år, sedan på Bosöns Folkhögskola och senast idrottsvetenskap på Malmö Högskola med fokus på sports management.

Andra uppdrag inkluderar uppdrag som lagvärd för fotbollslandslag vid internationella matcher och EM-turneringar och ansvarig för AC Milan Junior Camp under fem år. Det som genomsyrar uppdragen är möjligheten att leda och motivera medarbetare och strategiskt föra verksamheter framåt på kort och/eller lång sikt.

undervisor 2018

Stefan Lundin

Referenser: Svenska Fotbollsförbundet, Tränarföreningen, Svensk Elitfotboll

Stefan Lundin är en före detta professionell fotbollsspelare och tränare, som sedan 2007 arbetar som Riksinstruktör för Svenska Fotbollsförbundet. Stefan har själv spelat för klubbar som Brynäs IF, AIK, Örebro SK och Gefle IF. Stefan fick sedan som yngste tränare i Allsvenskans historia förtroendet att träna Gefle IF, när han bara var 27 år gammal. Hans tränarkarriär har sedan dess bestått av följande: Tränare för Gefle IF (1982-83), Halmstad BK (1984-86), Maritimo Portugal (1986/87), Moss Norge (1988), BK Häcken (1989-91) Gefle IF (1992-96), IFK Göteborg (1999-2002), Örebro SK (2003-04) samt för BK Häcken (2005-06).

Stefan har även varit sportchef och klubbchef för Gefle IF, har varit ordförande i Tränarföreningen i 7 år, samt varit Sportdirektör för Svensk Elitfotboll i 10 år fram tills 2018. Utöver detta har Stefan gått socionomutbildningen vid Örebro högskola.

Skärmavbild 2019-03-22 kl. 10.46.26

Bjarne Lundh

Referenser: Career Hockey Support, HPA International Agency

Bjarne Lundh startade sin karriär som ishockeyagent HPA International Agency 2001. Idag äger och driver han Career Hockey Support, ett agentbolag som representerar hockeyspelare och arbetar med spelarutveckling på individnivå. Från att själv ha spelat ishockey sen barnsben, till att arbetat med det i vuxen ålder, har han goda kunskaper om sporten och branschen. Han har representerat några av de stora spelarna som idag går att finna i NHL och SHL.

Bjarne är en målfokuserad resurs inom ishockeybranschen, som tror på utveckling och tydlighet i sitt ledarskap. I bagaget har han även en tre år lång ekonomiutbildning.

urban stamming

Urban Stamming

Referenser: MediaSport Group, Short Cut Media

Urban Stamming har lång erfarenhet av skidsport och marknadsföring. Idag är han ägare och direktör för sin egenstartade sportagentur MediaSport Group, en agentur som främst fokuserar på skidåkning och respresenterar elitatlererna i friskiing.Skidsporten har alltid varit en del av Urbans liv, i bagaget har han bland annat en skidlärarexamen.

I sitt tidigare arbetsliv har Urban lång erfarenhet av reklamvärlden. Han har varit CEO på Short Cut Media och arbetat på ett produktionsbolag för TV. Han har även gedigen kunskap i  undervisning, då han både har undervisat på olika seminarium och utbildningar.

christer olsson

Christer Olsson

Referenser: Esport Consulting, Handbolls-EM 2020, Handbolls-EM 2016, Handbolls-VM 2011

Christer Olsson kan skriva upp stora sportevenemang på sin meritlista. Han har nämligen suttit i ledningen för de allra största arrangemangen, däribland handsbolls-VM 2011, handbolls-EM 2016 och inför handbolls-EM 2020. Genom åren har han fått stor kunskap i hur man säljer in event i sportbranschen.

Utöver styrelserollen för EM i Handboll 2020 arbetar Christer idag som Marketing Manager på Esport Consulting. En roll som innebär att lyfta fram en relativ ny sport i branschen – e-sporten. Christer är utbildad i ekonomi, marknadsföring och kommunikation på IHM Business School och Probana Business School.