fbpx

Drömmer du om en framtid i sportbranschen?

Om kursen

Har du ambitionen att arbeta i sportbranschen men saknar branschkunskap och verktyg för att nå din fulla potential? Då är vår kurs Innovative Sport Management som gjord för dig.

Innovative Sport Management är en karriärfrämjande kurs som introducerar dig för sportbranschen. Kursen ger dig förståelse för de faktorer och processer som förekommer i en bransch som vanligtvis är svår att komma in i. Under kursen kommer du att få kunskaper som kan bana väg för en karriär som bland annat manager för idrottare, projektledare av sport- och idrottsevenemang och administrativ personal inom sportklubbar och idrottsföreningar.

Du kommer undervisas av kompetenta yrkesverksamma som ger dig användbara verktyg för planering och genomförande av sportevenemang, ekonomi, ledning, sportmarknadsföring och mycket mer. Du träffar dessutom andra engagerade och målinriktade deltagare och skapar ett nätverk av människor som brinner för samma sak som du. Efter kursen kommer du ha med dig nya kunskaper och ett boostat CV som du kan ha nytta av i din framtid inom sportbranschen.

Ansökan stänger den 23 februari

Du mottar svar på din ansökning den 24 februari. Datum för kurstillfällena hittar du här nedan:
STOCKHOLM – VÅR 2020
Kurslokal: Impact Hub,
Jakobsbergsgatan 22,
4 apr (lektion 1+2, 10-16)
25 apr (lektion 3, 10-14)
16 maj (lektion 4, 10-14)
30 maj (lektion 5, 10-14
13 jun (lektion 6, 10-14)
TOTALT PRIS

7450 kr

Du kan välja att delbetala beloppet på 4 tillfällen.
Första inbetalningen ska göras 1 mars 2020

Lektioner

KICK-OFF & BRANSCHKUNSKAP

Under den första lektionen får du möta de andra deltagarna för första gången. Ni får möjligheten att lära känna varandra samtidigt som kursens upplägg introduceras. Då det är avgörande att ha ett starkt nätverk i sportbranschen syftar lektionen till att stärka relationerna mellan deltagarna. Utöver detta kommer du utöka din branschkunskap genom en utförlig genomgång av sportindustrins struktur och de största aktörerna.

SPORT- & EVENT MANAGEMENT

Under denna lektion kommer du att presenteras för relevanta och konkreta verktyg för planering och organisering av sportevenemang. Du får inblick i alla faser av arbetet som hör till sport management, så att du ska kunna arbeta processinriktat med dina framtida arbetsuppgifter. Du ges dessutom specifika verktyg för idé- och konceptutveckling för att stärka dina kunskaper inom planering av sportevenemang.

EKONOMI & AVTAL INOM SPORTBRANSCHEN

Denna lektion ger dig centrala och grundläggande kunskaper inom den ekonomiska, såväl som den juridiska, aspekten av sportvärlden. Du kommer stifta bekantskap med budgetering och genom case-arbete får du chansen att sätta upp en egen budget. Du får dessutom en inblick i hur ett idrottsavtal skulle kunna se ut, samt vilka rättsliga frågor man kan stöta på vid upprättandet av ett sådant.

MARKNADSFÖRING & SPONSORER INOM SPORTBRANSCHEN

Denna lektion presenterar dig för olika kommunikation- och marknadsföringsstrategier inom sportbranschen. Lektionen kommer ge dig kunskap om upprättandet av samarbetsavtal samt lära dig hur man förhåller sig till olika samarbetspartner och andra intressenter. Du kommer dessutom få lära dig vilka kompetenser en verksamhet måste besitta för att kunna bemöta de krav som ställs av omgivningen. 

PROJEKTLEDNING I SPORTORGANISATIONER

I en sportorganisation kommer du att stöta på projekt av diverse olika storlekar, som projektledare måste du därför kunna planera, leda och genomföra projekt oavsett storlek. Under den här lektionen blir du introducerad för projektledningsverktyg som kan stärka dina möjligheter att leda ett projekt. Slutligen kommer ni arbeta utifrån case från sportbranschen, där verktygen testas och diskuteras.

INNOVATION & LEDARSKAP INOM SPORTORGANISATIONER

Innovation och ledarskap är en viktig del av sport management. Under denna lektionen kommer du introduceras för olika ledarskapsstilar med utgångspunkt i innovativa teorier och tankesätt. Du får även redskap för att motivera och leda dina medarbetare på bästa sätt. Fokus ligger på ledning och motivation av volontärer, då volontärarbete är en stor och viktig del av sportbranschen. Lektionen innefattar även en strategisk del, där ni bland annat tittar närmare på vision, affärsidé och verksamhetsstrategi. Slutligen kommer du lära dig hur man analyserar marknaden och konkurrenssituationen i sportbranschen. 

Urval & antagning

På Innovative Sport Management söker vi motiverade deltagare som brinner för sportbranschen. När din ansökan behandlas ligger därför stort fokus på din lust, ditt engagemang och din drivkraft till att medverka på kursen. Tidigare erfarenheter av branschen är inget krav utan undervisningen anpassas efter dina kunskaper. Svar på din ansökan ankommer på mejl dagen efter ansökan stänger. Om du lyckas få en plats får du även ytterligare information gällande betalning, datum för kursen och liknande.

Kursintyg

När du genomfört kursen och deltagit på minst 80% av kurstillfällena mottager du ett kursbevis, vilket du kan använda tillsammans med ditt CV och presentera för framtida arbetsgivare. Utöver det får du tillgång till vår slutna nätverksgrupp för tidigare deltagare och yrkesverksamma från sportbranschen, där du kan hålla ditt nätverk aktivt och delta i våra nätverksträffar.