Har du ambitionen att arbeta i sportbranschen men saknar kunskap och verktyg för att nå ditt fulla potential?

Innovative Sport Management är en karriärfrämjande kurs som introducerar dig för sportbranschen. Kursen ger dig en förståelse för de processer och faktorer som har en betydande roll i en bransch som annars kan vara svår att komma in i. Under kursen kommer du att få kunskaper som kan bana väg för en karriär inom bland annat projektledning av diverse sport- och idrottsevenemang, sport management och administration hos sportklubbar och förbund.

 

Du kommer undervisas av kompetenta branschfolk som ger dig användbara verktyg för planering och genomförande av sportevenemang, ekonomi, ledning, sportmarknadsföring och mycket mer. Du träffar dessutom andra engagerade och målinriktade deltagare och skapar ett nätverk av människor som brinner för samma sak som du. Du kommer gå från kursen med nya kompetenser och ett boostat CV som du kommer ha nytta av i din framtid i sportbranschen.

Sista ansökningsdag är 23. juni

Du kommer att motta svar på om du blivit antagen till kursen dagen efter sista ansökningsdagen med ett antagningsbesked.

Stockholm

Impact Hub, Jakobsbergsgatan 22, 111 44 Stockholm.
Kursdatum
17. augusti (lektion 1+2, kl. 10-15)
31. augusti (lektion 3, kl. 9:30-13)
14. september (lektion 4, kl. 9:30-13)
28. september (lektion 5, kl. 9:30-13)
12. oktober (lektion 6, kl. 9:30-13)
Kursavgift

7750 kr

eller delbetala över 3 månader (2584 kr/månad, betalning sker den 25:e i månaden).
Första delen betalas senast den 30. juni

Lektioner

KICK-OFF & BRANSCHKUNSKAP

Under den första lektionen får du möta de andra deltagarna för första gången. Ni får möjligheten att lära känna varandra samtidigt som kursens upplägg introduceras. Då det är avgörande att ha ett starkt nätverk i sportbranschen syftar lektionen särskilt till att stärka relationerna mellan deltagarna. Utöver detta kommer du utöka din branschkunskap genom en utförlig genomgång av sportbranschens struktur och de största aktörerna.

SPORT & EVENT MANAGEMENT

Under denna lektion kommer du att presenteras för relevanta verktyg för planering och organisering av sportevenemang. Vi går igenom de olika faserna inom sport management, så att du ska kunna arbeta processorienterat med dina framtida arbetsuppgifter. Du får dessutom konkreta verktyg för idé- och konceptutveckling för att stärka dina kunskaper inom planering av sportevenemang.

EKONOMI & AVTAL INOM SPORTBRANSCHEN

Denna lektion ger dig viktiga och grundläggande kompetenser inom den ekonomiska såväl som den juridiska aspekten av sportvärlden. Du kommer dessutom få en inblick i hur ett idrottskontrakt kan se ut, samt vilka juridiska problemställningar man kan stöta på vid upprättandet av ett sådant.

MARKNADSFÖRING & SPONSORER INOM SPORTBRANSCHEN

Denna lektion presenterar dig för olika kommunikation- och marknadsföringsstrategier inom sportbranschen. Lektionen kommer ge dig kunskap om upprättandet av samarbetsavtal samt lära dig hur man förhåller sig till olika samarbetspartners och andra intressenter. Du kommer dessutom få lära dig att hantera och förstå vilka kompetenser en verksamhet måste besitta för att kunna anpassa sig efter de krav som ställs av omgivningen.

PROJEKTLEDNING I SPORTORGANISATIONER

I sportorganisationer kommer du att stöta på projekt av diverse olika storlekar, som projektledare måste du därför kunna planera, leda och genomföra projekt oavsett storlek. Under den här lektionen blir du introducerad till grundläggande projektledningsverktyg, som ska förbättra förutsättningarna för att du ska kunna leda ett projekt framgångsrikt. Slutligen kommer vi arbeta utifrån case från sportbranschen, där verktygen testas och diskuteras.

INNOVATION & LEDARSKAP INOM SPORTORGANISATIONER

Innovation och ledarskap är en av sport managements grundpelare. Under denna lektionen kommer du introduceras för olika ledarskapsstilar med utgångspunkt i innovativa teorier och tankesätt. Du får även redskap för att motivera och leda dina medarbetare på bästa sätt. Fokus ligger på ledning och motivation av volontärer, då volontärarbete är en stor och viktig del av sportbranschen. Lektionen innefattar även en strategisk del, där vi bland annat tittar närmare på vision, affärsidé och verksamhetsstrategi. Slutligen kommer du få verktyg till hur man analyserar marknaden och konkurrenssituationen i sportbranschen.

Ansökan & deltagande

Innovative Sport Management är en kurs för dig som brinner för sport och vill skapa en karriär i sportbranschen. Du ska ansöka om en plats på kursen om du vill utveckla dina kompetenser och få en djupare inblick i sportbranschens många aspekter. Genom sex kursdagar utvecklas ditt nätverk med hjälp av erfarna branschfolk som alla någon gång haft en dröm om att arbeta seriöst med sport. Därför värdesätter vi ditt intresse och drivkraft till att engagera dig i undervisningen högt, vid vår bedömning av din ansökan.

Kursbevis & Nätverk

Du får ett kursintyg efter avslutad kurs, som du kan använda tillsammans med ditt CV eller visa upp för nuvarande eller framtida arbetsgivare. Dessutom får du tillgång till vår stängda nätverksgrupp.

Lyssna på vår danska grundare Simon Mark Sørensen som berättar varför du borde söka Innovative Sport Management. Kursen erbjuds i både Sverige och Danmark och undervisas av svenska branschexperter. 

Undervisare

Nedan presenterar vi ett urval av de lärare vi använder oss av i våra kurser.

Det säger våra deltagare

FAQ

Vem riktar sig kursen till?

Innovative Sport Management är för dig som brinner för sport och vill skapa en karriär i sportbranschen. Du ska ansöka om en plats på kursen om du vill utveckla dina kompetenser och få en djupare inblick i sportbranschens många aspekter. Genom de sex kursdagarna utvecklas ditt nätverk med hjälp av erfarna branschfolk och likasinnade, som likt dig drömmer om att arbeta seriöst med sport.

Är kursen CSN-berättigad?

Nej, kursen är inte CSN-berättigad, men vi erbjuder möjlighet till delbetalning av kursavgiften.

Behöver man ha någon tidigare erfarenhet av branschen?

Tidigare erfarenheter från branschen är inte ett krav innan kursen, utan vi hjälper dig på den nivån du befinner dig på.

Kan jag delbetala kursavgiften?
Det är möjligt att dela upp kursavgiften och betala den över 5 månader.

Har du frågor?

Julie Brangstrup
kundservice@innovativesport.se
Tel: 08 525 028 77
Kontakt

Vi erbjuder kurser i Stockholm, Göteborg, Roskilde och Aarhus

Tlf. 08 525 028 77