fbpx

Drömmer du om en framtid inom sportvärlden?

Om kursen

Drivs du av ambitionen att arbeta inom sportvärlden? Saknar du konkret branschkännedom och verktyg för att nå din fulla potential? Innovative Sport Management är för dig som drömmer om en karriär inom sportbranschen.

Innovative Sport Management är en karriärfrämjande kurs som introducerar dig för sportbranschen. Kursen ger dig förståelse för de processer och faktorer som förekommer i en bransch som annars kan vara svår att komma in i. Under kursen kommer du att få kunskaper som kan bana väg för en karriär inom områden som bland annat management för idrottare, projektledning av sport- och idrottsevenemang, administrativt arbete inom sportklubbar och idrottsföreningar samt management för volontärarbetare.

    “Väldigt lärorikt med bra föreläsare som hållit hög klass. Kul med case baserat lärande då man får en känsla av hur det kan komma att se ut i verkligheten efter avslutad kurs” 
– Elin Burman

Du undervisas av kompetenta lärare, som bland annat ger dig användbara verktyg för planering och genomförande av sportevenemang, upplevelser ur ett affärsmässigt perspektiv och marknadsföring inom sportbranschen. Du kommer också få kunskap om hur det är att arbeta med volontärer, vilka utgör en stor del av sportbranschen. Du träffar andra engagerade och målinriktade deltagare och skapar ett nätverk av människor som brinner för samma sak som du. Efter kursen kommer du ha med dig nya kunskaper och ett boostat CV som du kan ha nytta av i din framtid inom sportbranschen.

Vad kostar kursen?

Priset för kursen är 7450:- SEK.

Du kan välja att delbetala upp till 4 gånger
Första inbetalningen ska göras den 03 november 2019

Ansökan stänger den 27 oktober

Du mottar svar på din ansökning den 28 oktober. Kursen ges i Stockholm, och datum för kurstillfällena hittar du nedan:

Stockholm – Vår 2020
The Park, Sveavägen 98, Stockholm.
18 jan (lektion 1+2, 10-16)
08 feb (lektion 3, 10-14)
29 feb (lektion 4, 10-14)
21 mar (lektion 5, 10-14
18 apr (lektion 6, 10-14)

Lektioner

KICK OFF & BRANSCHKUNSKAP

Under den första lektionen kommer du att träffa de andra deltagarna samt introduceras för kursens upplägg. Lektionen syftar att stärka relationerna mellan deltagarna för att skapa de bästa förutsättningarna för att kursen ska bli så givande som möjligt och ge ett starkt framtida nätverk. Du kommer under dagen även att introduceras till användbara case-modeller och arbeta med intressanta case hämtade från sportbranschen.

SPORT- & EVENT MANAGEMENT

Här kommer du att presenteras för relevanta och konkreta verktyg för planering och organisering av sportevenemang. Du får inblick i alla faser av arbetet som hör till sportmanagement, så att du ska kunna arbeta processinriktat med dina framtida arbetsuppgifter. Du ges specifika verktyg för idé- och konceptutveckling för att stärka dina kunskaper inom planering av sportevenemang.

EKONOMI & AVTAL INOM SPORTBRANSCHEN

Denna lektion ger dig centrala och grundläggande kunskaper inom den ekonomiska, såväl som den juridiska, aspekten av sportvärlden. Du kommer stifta bekantskap med budgetering, och lära dig att göra din egen budget från grunden. Genom case-relaterat arbete kommer du också få prova på hur man utarbetar en budget.

Dessutom får du också en inblick i hur ett idrottsavtal skulle kunna se ut, samt vilka rättsliga frågor man kan stöta på vid utarbetandet av ett sådant. Under utbildningen används autentiska kontrakt, eftersom det bidrar till den mest realistiska och rättvisande bild av vad du kommer att möta i ett framtida yrke inom sportbranschen.

MARKNADSFÖRING & SPONSORER INOM SPORTBRANSCHEN

Du presenteras under denna lektion för kommunikation- och marknadsföringsstrategier. Som en del av lektionen kommer du också få kunskap om etablering av samarbetsavtal, samt lära dig hur du kan förhålla dig till samarbetspartners, intressenter, med flera.

Du kommer få lära dig att hantera och förstå de kompetenser en verksamhet måste ha för att kunna möta de krav omgivningen ställer.

PROJEKTLEDNING I SPORTORGANISATIONER

I sportorganisationer kommer du stöta på projekt i alla möjliga storlekar. Som projektledare måste du kunna planera, leda och genomföra dessa projekt, oavsett hur små eller stora de är. På denna lektion introduceras du till grundläggande projektledningsverktyg för att stärka dina förutsättningar för att leda ett projekt. Under lektionen arbetar vi utifrån case från sportbranschen, där verktygen testas och diskuteras.

INNOVATION & LEDNING INOM SPORTORGANISATIONER

Innovation och ledning är viktiga hörnstenar inom sportmanagement.

Under lektionen kommer du få en introduktion till olika former av ledarskap och ledningsstrategier, med utgångspunkt i innovativt tänkande. Du får verktyg för att leda och motivera dina medarbetare på bästa möjliga sätt. Volontärarbete är en stor och viktig del av sportbranschen, vilket ställer stora krav på dig som ledare. Därför kommer vi lägga särskilt fokus på ledning av volontärer.

Lektionen har dessutom en strategisk del där du undervisas i strategisk planering, inklusive uppdrag, vision och tillväxtstrategi. Du får verktyg för att analysera konkurrens och marknader i sportsektorn på ett strategiskt plan.

Ansökan & antagning

Varför ska jag ansöka om en plats?

Innovative Sport Management är för dem som brinner för sportsbranschen därför önskar vi att ha  motiverade deltagare. När vi behandlar din ansökning lägger vi märke till om du har engagemanget, lusten och drivkraften till att deltaga. Det är inte ett krav att ha erfarenhet av branschen sen tidigare.

Om din ansökan blir godkänd så blir du antagen via mail och automatisk få en plats på kursen. Du kommer därför mottaga en mail med information angående betalning, datum för kursen mm.

Kursintyg

När du genomfört kursen mottager du ett kursbevis, vilket du kan använda tillsammans med ditt CV och presentera för framtida arbetsgivare. Utöver det får du tillgång till vår slutna nätverksgrupp för tidigare deltagare och yrkesverksamma från sportbranschen, där du kan hålla ditt nätverk aktivt och delta i våra nätverksträffar.