fbpx

Drömmer du om en framtid i sportbranschen?

Om kursen

Har du ambitionen att arbeta i sportbranschen men saknar branschkunskap och verktyg för att nå din fulla potential? Då är kursen Innovative Sport Management som gjord för dig.

Innovative Sport Management är en karriärfrämjande kurs som introducerar dig för sportbranschen. Kursen ger dig förståelse för de processer och faktorer som har en betydande roll i en bransch som annars kan vara svår att komma in i. Under kursen kommer du att få kunskaper som kan bana väg för en karriär som bland annat manager för idrottare, projektledare av sport- och idrottsevenemang och administrativ personal inom sportklubbar och idrottsföreningar.

Du kommer undervisas av kompetenta branschfolk som ger dig användbara verktyg för planering och genomförande av sportevenemang, ekonomi, ledning, sportmarknadsföring och mycket mer. Du träffar dessutom andra engagerade och målinriktade deltagare och skapar ett nätverk av människor som brinner för samma sak som du. Efter kursen kommer du ha med dig nya kunskaper och ett boostat CV som du kan ha nytta av i din framtid inom sportbranschen.

Vem är kursen för?

Innovative Sport Management är för dig som brinner för en framtid inom sportbranschen och som vill ha insikt och kunskap om den, samt ett utvecklat nätverk. Kursen riktar sig till både nybörjare och mer erfarna deltagare.

Ansökan stänger den 23 februari

Du mottar svar på din ansökning den 24 februari. Datum för kurstillfällena hittar du här nedan:
STOCKHOLM – VÅR 2020
Kurslokal: Impact Hub,
Jakobsbergsgatan 22,
4 apr (lektion 1+2, 10-16)
25 apr (lektion 3, 10-14)
16 maj (lektion 4, 10-14)
30 maj (lektion 5, 10-14
13 jun (lektion 6, 10-14)
TOTALT PRIS

7450 kr

Du kan välja att delbetala beloppet på 4 tillfällen.
Första inbetalningen ska göras 1 mars 2020

Lektioner

KICK-OFF & BRANSCHKUNSKAP

Under den första lektionen får du möta de andra deltagarna för första gången. Ni får möjligheten att lära känna varandra samtidigt som kursens upplägg introduceras. Då det är avgörande att ha ett starkt nätverk i sportbranschen syftar lektionen till att stärka relationerna mellan deltagarna. Utöver detta kommer du utöka din branschkunskap genom en utförlig genomgång av sportindustrins struktur och de största aktörerna.

SPORT- & EVENT MANAGEMENT

Under denna lektion kommer du att presenteras för relevanta och konkreta verktyg för planering och organisering av sportevenemang. Du får inblick i alla faser av arbetet som hör till sport management, så att du ska kunna arbeta processinriktat med dina framtida arbetsuppgifter. Du ges dessutom specifika verktyg för idé- och konceptutveckling för att stärka dina kunskaper inom planering av sportevenemang.

EKONOMI & AVTAL INOM SPORTBRANSCHEN

Denna lektion ger dig centrala och grundläggande kunskaper inom den ekonomiska, såväl som den juridiska, aspekten av sportvärlden. Du kommer stifta bekantskap med budgetering och genom case-arbete får du chansen att sätta upp en egen budget. Du får dessutom en inblick i hur ett idrottsavtal skulle kunna se ut, samt vilka rättsliga frågor man kan stöta på vid upprättandet av ett sådant.

MARKNADSFÖRING & SPONSORER INOM SPORTBRANSCHEN

Denna lektion presenterar dig för olika kommunikation- och marknadsföringsstrategier inom sportbranschen. Lektionen kommer ge dig kunskap om upprättandet av samarbetsavtal samt lära dig hur man förhåller sig till olika samarbetspartner och andra intressenter. Du kommer dessutom få lära dig vilka kompetenser en verksamhet måste besitta för att kunna bemöta de krav som ställs av omgivningen. 

PROJEKTLEDNING I SPORTORGANISATIONER

I en sportorganisation kommer du att stöta på projekt av diverse olika storlekar, som projektledare måste du därför kunna planera, leda och genomföra projekt oavsett storlek. Under den här lektionen blir du introducerad för projektledningsverktyg som kan stärka dina möjligheter att leda ett projekt. Slutligen kommer ni arbeta utifrån case från sportbranschen, där verktygen testas och diskuteras.

INNOVATION & LEDARSKAP INOM SPORTORGANISATIONER

Innovation och ledarskap är en viktig del av sport management. Under denna lektionen kommer du introduceras för olika ledarskapsstilar med utgångspunkt i innovativa teorier och tankesätt. Du får även redskap för att motivera och leda dina medarbetare på bästa sätt. Fokus ligger på ledning och motivation av volontärer, då volontärarbete är en stor och viktig del av sportbranschen. Lektionen innefattar även en strategisk del, där ni bland annat tittar närmare på vision, affärsidé och verksamhetsstrategi. Slutligen kommer du lära dig hur man analyserar marknaden och konkurrenssituationen i sportbranschen. 

Vad får du?

  • Möta etablerat och aktuellt branschfolk, som kan introducera dig till ett exklusivt och värdefullt nätverk.
  • Högklassig kunskap om sportbranschen och en inblick i hur denna kreativa bransch fungerar.
  • Möjlighet att samarbeta och möta andra kursare med samma mål och motivation som dig.
  • Lära sig redskap för ett framgångsrikt arbete inom sportbranschen.
  • Unik insikt inom områdena Sport- och eventmanagement, Ekonomi och Avtal, Marknadsföring och Sponsorer, Projektledning och Innovation och Ledarskap.

Kursbevis & Nätverk

Efter genomförd kurs mottager du ett kursbevis och får även tillgång till vår slutna nätverksgrupp för tidigare deltagare och branschfolk, där du kan hålla ditt nätverk aktivt.

My Björklund
kundservice@innovativemusic.se
Tel: +46 08 525 028 77