5 SVENSKA DESTINATIONER ATT TA SKIDRESAN TILL

Påsken ligger runt hörnet. Vart åker du för vårens skidresa? Om du inte bestämt dig har vi några tips. Sälen har alltid varit en av Sveriges mest självklara platser att ta sin skidresa till. Vi har alla hört talas om Sälens orter för utförsåkning: Hundfjället, Högfjället, Tandådalen och Lindvallen, men hur bra koll har du på andra pärlor i vårt avlånga land? Om vi enbart förflyttar oss 15 mil upp i landet finner vi andra snötäckta destinationer. Vi har skapat en lista på 5 andra resmål att spana in inför din kommande skidresa.

Höglekardalen

Ett “stenkast” från populära Åre, eller närmare bestämt nio mil bort hittar vi Höglekardalen. En lite mindre ort där du, trots storleken, kan få tillgång till det mesta. Här hittar du restauranger, butiker och självklart skidbackar. Åkningen finns tillgänglig för alla och pisterna skiftar i svårighetsgrad, allt mellan grönt och svart. Här finns något för alla. Spana in pärlan i Bydalsfjällen här!

Funäsdalen

Nära gränsen mellan Sverige och Norge kan vi besöka Funäsdalen. En av destinationerna i Funäsfjällen som kan betraktas vara huvudort bland dess sex resmål. Funäsdalsberget bjuder bland annat på en av de längsta pistade backarna vi har i Sverige. Genom att köpa ett skipass här får du tillgång till sex olika skidområden i närheten. Bland annat Ramundberget… Läs mer här!

Ramundberget

Destinationen ligger kanske ännu närmre den norska gränsen än Funäsdalen, men är fortfarande en del av Funäsfjällen. Ramundbergets ledord är “bara äkta vara” och syftar bland annat till äkta snö och mat. Resmålet finns för den som vill söka sig bort från storskaliga anläggningar och för den som vill lägga all tid på att glida runt på ett par skidor, vare sig det är i pisterna eller i längdspåren. Läs mer här!

Vemdalen

Snösäkert tidigt på säsongen och har något för alla. Här kan stor som liten avnjuta skidåkning i Vemdalens tre olika anläggningar. Björnriket för den lilla och Vemdalsskalet samt Klövsjö/Storhogna för den lite mer erfarna. Här bor människor året om, så allt du kan tänkas behöva finns på orten. Kolla in Vemdalen här!

Lofsdalen

Av dessa fem destinationer ligger Lofsdalen närmast Sälen. Resmålet är en del av Härjedalens kommun och ligger i Jämtland. De beskriver sig själva som “den lilla byn med den stora skidåkningen”. Med en hyfsat nybyggd padelhall kan Lofsdalens besökare klämma in en match mellan åken i backarna. Lofsdalen bjuder på en rad olika aktiviteter att varva med åkning i backar eller spår. Spana in orten här!

Brinner du för skidåkning? Skulle du vilja jobba i branschen i framtiden? Då har vi kursen för dig här på Innovative Sport Management. Håll utkik efter nästa ansökningsperiod!

Text: Linn Hammarlund
Bild: Pexel