6 KNEP FÖR JOBB I SPORTBRANSCHEN

Sportbranschen är väldigt bred, och rolig, med många arbetsmöjligheter. Vi på Innovative Sport Management har samlat ihop en liten lista med tips till dig som vill engagera dig och arbeta i sportens värld.


Passion vinner

För att jobbet ska vara så kul som möjligt är det klokt att välja den sport du har störst intresse och passion för. På så sätt kommer jobbet att bli enklare att genomföra och komma långt inom. Konkurrens kommer alltid att finnas men inte märkas av lika mycket om du ägnar dig åt det som du älskar och brinner för. Se därför till att prioritera ditt största intresse och inre passion först.  

Visa intresse

Genom att visa dig intresserad för sporten ökar jobbchanserna. Antingen genom att utöva sporten eller visa engagemang runtomkring. Som vi skrev ovan, så vinner passion över det mesta. Det syns när en person brinner för någonting och det blir ofta uppfångat. Våga visa dig intresserad och dela med dig av din stora dröm. Det kan leda till jobberbjudanden. Du kan antingen visa dig engagerad genom föreningar eller på nätet. Delta i diskussioner gällande sporten och visa din kunskap på ett engagerande sätt.

Skapa kontakter

Lika viktigt som det är med passion och visat intresse är det med nätverkande. I en konkurrensstark bransch kan kontakter ibland vara det avgörande. Det behöver inte vara ordförande eller toppspelaren som är den bästa kontakten, utan kan lika gärna vara grannen eller kassören i mataffären. Var inte blyg för att berätta om ditt stora intresse och se om någon delar det med dig.

Bli först

Om du svårt att sammanhang för ditt intresse, var först! Se om någon/några i din närhet är intresserade av att starta igång en klubb eller lag. Är ingen i din närhet intresserad så kanske det finns någon i kvarterets Facebook-grupp eller i grannstaden. Det är ofta fler än man tror som letar efter nya sociala sammanhang eller en ny hobby.

Jobbmöjligheter överallt

Många jobbmöjligheter finns inom idrottsföreningar. De finns överallt och letar nästan alltid efter engagemang. Ofta har de en liten budget och därför arbetar många ideellt (men det finns även de som får betalt). Om du har intresse av ett jobb inom sport rekommenderar vi att kika på vilka idrottsföreningar som finns nära dig och kandidera till deras årsmöten. Detta innebär att du kan få en roll i exempelvis föreningens styrelse. 

Håll utkik 

Se till att vara alert och hålla utkik inom den sporten du vill arbeta med. Annonser på nätet, anslagstavlor, sociala medier, i tidningar, i samtalet hos bordsgrannarna. Plötsligt dyker det upp: drömjobbet!

Kort och gott:  

Visa din passion, var nyfiken och leta likasinnade! Då kommer du garanterat hitta jobbmöjligheter i branschen.

Innovative Sport Management utbildning finns många engagerade eldsjälar med stor passion för sportbranschen. Det skapar breda kontaktnät med många arbetsmöjligheter. Låter det intressant? Anmäl dig här.