7 drömdestinationer att springa en maraton på!

Text: Fanny Isgren
Foto: Stock

Har du löpning som intresse, och drömmer om att checka av flera maratonlopp på listan? Varför inte göra det i olika världsdelar, och på de häftigaste destinationerna? Vi har samlat ihop 7 coola destinationer att springa ett maraton på. Så har du inte börjat träna, så är det dags för snart springer du runt i central park på Manhattan i New York, på savannen i Afrika eller längst stranden på Hawaii.

New York City Marathon 

Drömmer du om att springa bland skyskraporna och i central park? Ja då ska man nämligen vara väldigt snabb eller ha tur. Trots att deltagarantalet är stort så är det väldigt svårt att få en plats till loppet. Endast 18 procent av alla som deltar i lotteriet får en plats och kvaltiderna är tuffa. Men det motiverar än att träna ännu mer och så en god tid så att du en dag springer ett maraton på Manhattan.

Honolulu Marathon

Drömmer du om att springa längst stranden vid stilla havet? Honolulu äger rum i december varje år och lockar över 20000 deltagare varje år. Så gillar du inte vintern kan du här byta ut vinterjacken mot löparskorna och ett par shorts och springa med en fantastisk vy och värmen i ansiktet. 

Tokyo Marathon

Ett av de mest eftertraktade loppen i världen är Tokyo Marathon som har över 300000 ansökningar till lotteriet om en av de 35000 startplatserna. Och en av anledningarna till att det är så eftertraktat är bla för att loppet ingår i World Marathon Major.

The Great Wall Marathon

Okej här har du en riktig challenge! Ett marathon på den Kinesiska muren är inget som hör till vardagen. Loppet består av 5164 trappsteg och är ett av de mer tuffare loppen för löpare. Men du kan nog garanteras en fantastisk och oförglömlig resa och lopp!

Big Five Marathon

Har du drömt om safari i den afrikanska vildmarken och se de berömda Big Five djuren? Då är det här loppet för dig! The Big Five Marathon är ett exklusivt lopp och evenemang som kombinerar ett maraton med safari-semester. Loppet springs bland annat i den afrikanske savannen. Men passa dig så du inte träffar på något djur på vägen..

Paris Marathon

Utsikt över Eiffeltornet när du springer ett maraton? Då ska du ta dig till världens vackraste stad, nämligen Paris. Ett av de populärare loppen som lockar löpare från hela världen att delta i. Loppets hålls vanligtvis i april månaden, och även då staden blir som vackrast när våren börjar komma.

Polar Circle Marathon

För att springa det här loppet behöver du klä dig varmt.. Polar Circle. Marathon är ett unikt maraton där du springer på självaste inlandsisen. Huvuddelen av loppet springs på vägar som ofta är täckta av snö, is så långt ögat kan se och en massa frisk luft!

Drömmer du om en framtid i sportbranschen? Läs mer om vår kurs här!