Därför är nätverkande viktigt

Text: Fanny Isgren
Foto: Stock

Att ha ett starkt nätverk blir allt mer viktigare och viktigare, både för karriären och för din personliga utveckling. Idag tror många att man kan nå framgång genom att bara plugga. Och det kan man säkert i vissa fall, kunskap och utbildning är viktigt men inte alltid det viktigaste. Idag får de flesta jobb via rekommendationer, kontakter och ett bra nätverk. Ett ordspråk man brukar säga är att “det viktiga är inte vad man vet, utan istället vem man känner”. Alltså oavsett om du är den som har mest kunskap, kommer det kanske inte betyda något om du inte har några kontakter.

I sportbranschen är det avgörande att ha ett starkt nätverk, vilket är en av anledningarna till varför Innovative Sport Management är en bra kurs. Genom de sex modulerna i kursen utvecklas ditt nätverk med hjälp av erfarna branschfolk och likasinnade som gör dig redo för att ta plats i sportbranschen. Just nu lever vi i en annorlunda värld, och det är nu viktigare än någonsin att nätverka.

 

Varför är det viktigt att skapa sig ett nätverk?

  • Branschen är i ständig rörelse och det kan ske snabba förändringar. Att nätverka är ett bra sätt att hålla koll på vad som händer i branschen, vart utvecklingen är på väg och att hålla koll på sina konkurrenter samt vad som händer hos de.
  • Inspiration! Att möta nya människor brukar leda till någonting positivt, och kanske kommer mötet med andra människor ge dig energi, idéer och innovativa tankar som kan leda till någonting stort och nytt. Genom att delta på bransch-relevanta evenemang eller kurser kommer du träffa människor med liknande intressen som dig och få nya perspektiv på saker och ting.
  • Din personliga utveckling utvecklas också genom nätverkande. Du håller dig uppdaterad och intressant för arbetsgivare där ute. Att visa att man finns är en viktig del för din karriärutveckling, och vem vet, en dag kanske du möter en person som kan erbjuda dig ditt drömjobb. Genom att gå på sociala och/eller digitala evenemang där du visar att du är aktiv inom branschen, får andra människor se att du är driven och har ambition.
  • Råd och stöttning är någonting vi alla behöver någon gång i livet. Att få råd från erfarna branschfolk eller kollegor är en fördel, Samt att tillsammans kunna diskutera utmaningar och få vägledning. Genom att visa att du finns där för stöttning och råd till kollegor eller kontakter, som en dag kommer ge tillbaka i framtiden när du behöver det.
  • Sist men inte minst. Det har inte varit som det brukar senaste året, men vi är på väg tillbaka till det normala. Det är nu du inte ska glömma att bygga relationer! Träffa den där personen som du tänkt på ett tag, gå på event och presentera dig först eller utforska en ny bransch. Det kommer snart bli som vanligt igen, så passa på att göra dig redo och förberedd för nya mål i din karriärutveckling.

Är det dags att utvidga ditt nätverk och ta plats i sportbranschen? Läs mer om vår kurs här.