Sporter du (kanske) inte visste fanns!

Fantasin saknar gränser. Likaså sportvärlden. Vi har listat 4 sporter som du troligen aldrig har hört talas om. Kanske verkar någon av dem för dig (eller tvärt om). Oavsett så har de alla en viss charm. Och är beviset på att finns idrotter för alla, oavsett fysisk form.

Handsurfing
För den med dålig balans finns ett alternativt sätt att ta sig an de stora vågorna. Nämligen genom att sätta en minisurfingbräda på handen. Med simfötter och denna lilla bräda glider du fram genom vågorna. Precis som i vanlig surfing, fast du inte står på en bräda utan ligger i vattnet. 

Joggling
En tävlingssport där man kombinerar jogging med jonglering. Varje år hålls anordnas VM i joggling i USA. Reglerna är enkla: jonglera med 3 bollar och jogga. Tappar man en boll så måste man återgå till den punkten man tappade för att sedan fortsätta. 

Schackboxning
Strategiskt tänk, skicklighet, tålamod. Och slag i ansiktet. I schackboxning går helt enkelt ut på att sätta sin motspelare i schackmatt, eller knock-out. Sporten äger rum i en boxningsring. Det är 11 ronder som är 3 minuter boxning, 1 minuts paus och 9 minuter schack. VM har anordnats i bland annat Berlin och det senaste har sporten blivit populär bland kvinnor i Indien. 

Undervattenshockey
Du har kanske hört talas om airhockey och ishockey. Men undervattenshockey? Det är precis som det låter. Med hockeyklubbor lite större än en smörkniv simmar spelarna med cyklop, snorkel, simfötter och badmössor och jagar pucken. Det gäller alltså att vara bra på att hålla andan och simma snabbt under vatten. Även i denna sport anordnas världsmästerskap.

Vill du ha en framtid i sportens spännande värld? Anmäl dig till vår sportkurs HÄR och få de rätta verktygen och kontakterna!